Skip to content

de makers

Yvon_c_Yvon_Poncelet_2015_Yvon

Yvon Poncelet

Geboren in Oostende, 1966. Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten Gent. Zelfstandig fotograaf sedert 1991. Sinds 2004 leraar fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge.
Naast enkele grote individuele tentoonstellingen, ook kleinere tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland.
In zijn werk komen zowel de ‘pure’ reportage-fotografie als de fotostudiotechniek aan bod. Beweging en engagement zijn kenmerkend voor zijn fotografisch werk.

Het maken van onder andere panoramische zichten, emulsion liftings, cyanotypiën, transparants en viewmasterschijfjes bevestigen zijn honger naar experiment en veelzijdigheid. Sommige van zijn beelden grijpen je naar de keel door hun eenvoud, bij andere beelden ontstaat er door de combinatie van bestaand licht en lichtflits een derde dimensie.

Gepassioneerd door alles wat met fotografie te maken heeft, opende hij in september 2013 samen met zijn echtgenote, Kristien Terryn, het fotografiehuis Exposure Value. Een spectaculair onspectaculaire plaats in Oostende als het over fotografie gaat. Zij zetten hiermee de fotografie op de culturele kaart van Oostende.

Voor meer info omtrent Yvons werk en Exposure Value, openingsperiode en programmatie : yvon.be


Yvon_c_Yvon_Poncelet_2015_Yvon

Paul Soete

Geboren in Oostende, 1956. Studeerde Germaanse filologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Leraar Nederlands-Engels aan de KSO-afdeling van het Technisch Instituut H. Familie in Brugge.

Behaalde Tweede prijs van de stad Harelbeke (1996), Tweede prijs van de stad Tongeren (1996), Tweede prijs van de stad Harelbeke (1997), Derde prijs van de stad Tongeren (1997), Eervolle vermelding in de Tweejaarlijkse Poëzieprijs van de stad Oostende (1998), Eerste eervolle vermeldingen in de Jeanne Vande Putteprijs (1999) en in de Gorcumse SNS-literatuurprijs (2001), Tweede prijs in de Tweejaarlijkse Poëzieprijs van de stad Oostende (2003-2004), Eervolle vermelding in de Tweejaarlijkse Poëzieprijs van de stad Oostende (2008-2010), Eerste prijs Conceptpoëzieprijs (2010).

Gedichten werden gepubliceerd in ‘Poëziekrant’ en diverse bloemlezingen.

Werkte mee aan verschillende projecten: Soetendaelle poëziewedstrijd, Valkaartprijs Oostkamp, ‘Pulptuur’ in Kapellen, ‘Poëzie op radio Zuiderlicht’ Antwerpen. In Oostende: ‘Al de woorden’ in ‘TaZ en de Letteren’, de ‘Letterenpromenade’, ‘Liefde tussen de lijnen’, ‘Ook Oostende in beeld en woord (1)’: tentoonstelling met Yvon Poncelet in Fotografiehuis Exposure Value en ‘Ook Oostende in beeld en woord (2)’: expositie in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk.

Treedt samen op met contrabassist Filip Deprez.

Voor meer info en poëzie: paulsoete.net


Fotografiehuis Exposure Value
Jules Peurquaetstraat 82
met fototentoonstelling, fotomuseum en meeting point
www.yvon.be

Andere teksten van Paul Soete
www.paulsoete.net

Stad Oostende
www.oostendecultuurstad.be